Velkommen en hel verden af kaffeoplevelser!

Mit navn er Alex Nielsen. Jeg er kafferister og barista med 15 års erfaring.

Jeg vil gerne gøre din kaffe bedre! Den kaffe du køber af mig, er personlig og kan tilpasses din smag og dit behov. Du er i centrum som kunde og har indflydelse på den kaffe jeg rister specielt til dig.

Kaffen du køber er nøje udvalgt. De grønne kaffebønner jeg køber og rister, er af højeste kvalitet og nænsomt ristet så alle smagsnuancer beholdes i kaffen.

Hos Alex Kaffe forhandler jeg kun kaffe af "specialty" kvalitet - dvs top 10% af alt kaffe i verden.

En stor del af det kaffe jeg henter hjem er direct trade, dvs. handlet direkte ved farmen uden for mange forhandlerled i værdikæden fra kaffefarm til din pose med kaffe. Kaffebonden er herved sikret en fair pris for kaffen.

Jeg rister din kaffe lys, mellem eller mørk, alt efter hvad bønnen skal brygges til (espresso/filter), og hvilke smagsnuancer der skal fremhæves i netop din kaffe!

Lysristet kaffe: her beholdes rigtig meget af kaffens aromaer og man får et snert af syre og te-agtig smag. Meget frugtig og frisk smag. Bruges især til de afrikanske og honey processed kaffer på shoppen, både til filter og espresso

Mellemristet kaffe: en mere traditionel ristegrad til filterkaffe, hvor en del af kaffens frugtighed og syre bevares, men med mere krop og sødme fra ristningen. Bruges til syd- og mellem amerikanske kaffer til filter

Mørkristet kaffe: jo mørkere kaffe ristes desto mere smager ristningen igennem. Meget af syren og frugtigheden bliver undertoner, og sødme, krop og en snert bitterhed træder frem. Bruges til espresso blends og syd/mellemamerikanske kaffer til espresso

Hos Alex Kaffe rister vi efter ordre. Beregn derfor 2-3 dage indtil din ordre er ristet og klar til afsendelse. På denne måde er du sikret den friskest mulige kaffe!

Jeg glæder mig til at vise dig : hele verden i din kop