Om Alex Kaffe
Velkommen til en hel verden af kaffeoplevelser!
Mit navn er Alex Nielsen. Jeg er kafferister, passioneret kaffenørd og barista.
Jeg vil gerne gøre din kaffe bedre! Den kaffe, du køber af mig, er personlig og kan tilpasses din smag og dine behov. Du er i centrum som kunde og har indflydelse på den kaffe, jeg rister specielt til dig.
Alex Kaffe specialiserer sig i espressokaffe og mellemristet filterkaffe. Det vil sige kaffe, der er ristet til brygning på espressomaskine samt kaffe til kaffemaskine og pour over. Jeg tilbyder både mine egne blends (fra forskellige lande) samt single origin espresso, hvor bønnerne kommer fra ét eller flere områder i et land.
Kaffen, du køber, er nøje udvalgt. De grønne kaffebønner, jeg køber og rister, er af højeste kvalitet og nænsomt ristet, så alle smagsnuancer bevares i kaffen.
Hos Alex Kaffe forhandler jeg udelukkende kaffe af specialty-kvalitet – dvs. top 10 % af al kaffe i verden. Cupping score er altid over 80 ved specialty-kaffe. Alt under 80 betegnes som commodity grade, altså "industri-kaffe". Kaffe med en cuppingscore over 90 er meget sjælden og ekstremt dyr – den forhandler jeg ikke.
En stor del af den kaffe, jeg henter hjem, er direct trade, dvs. handlet direkte med farmen uden for mange forhandlerled i værdikæden fra kaffefarm til din pose kaffe. Kaffebonden er dermed sikret en fair pris for kaffen.
Jeg rister din kaffe mellem- eller mørkristet, alt efter hvilke smagsnuancer der skal fremhæves i netop din kaffe.
Skalaen kan aflæses på etiketten og er relativ i forhold til bønnerne og blendet.
Yderligere er der information om:
-
Land: Hvor kommer kaffen fra?
-
Ristedato: Hvornår er kaffen ristet?
-
Syre/Sødme: Er kaffen mere syrlig eller sødlig?
-
Smagsnoter: Hvilke noter kan du forvente i koppen?
Lysere ristet kaffe: Her bevares mange af kaffens aromaer, og man får et strejf af syrlighed og te-agtige smagsnuancer. Meget frugtig og frisk smag. Bruges især til de afrikanske og honey processed kaffer i shoppen.
Mellemristet kaffe: En mere traditionel ristegrad, hvor en del af kaffens frugtighed og syre bevares, men med mere krop og sødme fra ristningen. Bruges til syd- og mellemamerikanske kaffer til filter.
Mørkere ristet kaffe: Jo mørkere kaffen ristes, desto mere træder ristningens karakter frem. Meget af syren og frugtigheden bliver til undertoner, mens sødme, krop og en snert af bitterhed træder tydeligere frem. Bruges til espresso-blends og syd-/mellemamerikanske kaffer til espresso.
Hos Alex Kaffe rister vi efter ordre. Beregn derfor 2–3 dage, før din ordre er ristet og klar til afsendelse. På den måde er du sikret den friskest mulige kaffe.
Jeg glæder mig til at vise dig hele verden i din kop.